Vytáhněte RETINOLY!

KDY ANORetinol je jedním z nejpopulárnějších ingrediencí v kosmetice, která se v posledních letech stala doslova hvězdou péče o pleť. Tento účinný derivát vitamínu A má mnoho pozitivních účinků na pokožku, ale jeho správné využití je klíčem k dosažení optimálních výsledků. V tomto článku se podíváme na to, co je retinol, jeho využití v kosmetice a proč by se neměl používat v létě a také před opálením v soláriu.

Co je retinol?

Retinol je bioaktivní forma vitamínu A, která má silné účinky proti stárnutí. Je známý svou schopností stimulovat obnovu buněk, zlepšit texturu pleti a snížit výskyt vrásek. Kromě toho pomáhá minimalizovat projevy hyperpigmentace a akné, což z něj činí vyhledávanou složku v mnoha kosmetických přípravcích.

Využití v kosmetice:

  1. Zlepšení textury pokožky: Retinol stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu, což vede k vyhlazení jemných linek a vrásek a celkově k zlepšení struktury a textury pleti.
  2. Redukce hyperpigmentace: Má schopnost snižovat přebarvení pleti, jako jsou pigmentové skvrny a melasma, což vede k sjednocení tónu pokožky.
  3. Boj proti akné: Retinol reguluje tvorbu kožního mazu a pomáhá předcházet ucpávání pórů, což je klíčové při léčbě akné a problematické pleti.
  4. Proti stárnutí: Díky svým regeneračním vlastnostem zpomaluje proces stárnutí pleti a udržuje ji mladistvou a svěží.

Proč by se neměl používat v létě?

Retinol by měl být v létě používán s opatrností, nebo by se v některých případech měl úplně vyhýbat. Pokud se chystáte navštívit solárium aplikaci Retinolu den předem vynechte. Důvodem je zvýšená citlivost pleti na sluneční záření a riziko fotosenzitivní reakce. Retinol může způsobit podráždění, zarudnutí a olupování pokožky, a to zejména ve spojení se slunečním i UV zářením. Pokud však retinol pravidelně používáte, je nezbytně důležité:

  • Aplikovat ho večer: Omezte jeho použití na večerní hodiny a vždy aplikujte společně s ochranným opalovacím faktorem.
  • Dodržovat opatření proti slunci: Při užívání retinolu v létě je klíčové používat vysoký ochranný faktor a minimalizovat expozici slunci.
  • Vypínat si obličejové lampy v soláriu: Pokud jste si aplikovali Retinol a během následujících 24 hodin se chystáte navštívit solárium, vypněte je.

 

Holky od nás používají značku purlés, kterou zakoupíte naproti u kosmetičky Noriky. Tento je konkrétně s nižším obsahem retinolu, tudíž vhodný pro začátek.

Zpět do obchodu